Hugo van Rooij en Mary-Ann Schreurs, nummer een en twee van de nieuwe politieke partij Gewoon Eindhoven
Volledig scherm
PREMIUM
Hugo van Rooij en Mary-Ann Schreurs, nummer een en twee van de nieuwe politieke partij Gewoon Eindhoven © Rene Manders/DCI Media

Oud-wethouder Mary-Ann Schreurs verrast met nieuwe partij zonder politici: dj en daklozenhelper Hugo van Rooij is lijsttrekker

EINDHOVEN - De nekharen van menig Eindhovens politicus gaan rechtovereind staan als de naam van Mary-Ann Schreurs valt. Als D66-wethouder was ze een onnavolgbaar boegbeeld van de gevestigde orde. En als solerend oppositieraadslid is ze een horzel. Er werd stiekem gehoopt op het eind van haar decennialange loopbaan in de Eindhovense politiek. Maar Schreurs verrast en wil haar afscheid nog even uitstellen.

 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  3

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?
 2. Behandeling plan VONK in Genneper Parken uitgesteld; raad Eindhoven zeer kritisch over nieuw museum
  PREMIUM

  Behande­ling plan VONK in Genneper Parken uitgesteld; raad Eindhoven zeer kritisch over nieuw museum

  EINDHOVEN - Behandeling van het plan VONK, de uitbreiding van het Eindhoven Museum in Genneper Parken, is uitgesteld. In de gemeenteraad was er dinsdagavond te weinig tijd om alle vragen van kritische fracties te beantwoorden. Dat gebeurt nu op een extra vergadering vóór dinsdag - als het plan vastgesteld moet worden in de raad - óf in december. Later deze week wordt daarover meer duidelijk.