Foto ter illustratie
Volledig scherm
Foto ter illustratie © Shutterstock

Personeel Bartenders in Eindhoven organiseert feestje voor gedupeerde kroegbaas

EINDHOVEN - Het personeel van café Bartenders aan de Oude Stadsgracht in Eindhoven heeft voor woensdagavond een extra feestavond georganiseerd. Reden: de kluis met carnavalsgeld is maandagochtend uit het café gestolen. Eigenaar Patrick van Hedel is blij verrast met dit gebaar: ”Het is hartverwarmend wat ze voor ons gedaan hebben.”

“Ik weet niet precies wat er allemaal gaat gebeuren”, zegt Van Hedel een paar uurtjes voor het feest. “We mochten ons nergens mee bemoeien. Ik ben alleen vanmiddag even langs geweest, maar ik werd weer weggestuurd.” 

Carnavalsfeestje bij Bartenders

Zijn barpersoneel en het DJ-team hebben een heel programma in elkaar gedraaid. Er komen artiesten langs en iedereen draait en werkt een halfuurtje. “Wat ik ook gehoord en gezien heb is dat café Thomas en De Spijker aan het Stratumseind in Eindhoven hun carnavalsfeestje bij ons in De Bartenders houden. Er hangt een briefje bij hun op de deur. Ook café Philip uit Tilburg komt feestvieren.”

Van Hedel is superblij met alle steun: “Mijn dank is zo groot".

Kluis onder theedoek

Ongeveer 30.000 euro zat er in de kluis. Op camerabeelden van de politie zag Van Hedel dat de inbrekers de kluis op de steekwagen van het café naar buiten reden. “Bizar, het was gewoon licht en schoonmakers waren aan het werk op straat. Verstopt onder een theedoek brachten ze de kluis naar hun auto die bij de Dela stond. Die steekwagen brachten ze nog terug ook.”

Het gaat om een witte Renault Mégane. Wellicht is de auto nog in Nederland. Het komt wel vaker voor dat inbrekers de auto later ophalen, volgens de politie. 

  1. In beeld: parken in Eindhoven en Helmond goed bezocht tijdens eerste zonnige zaterdag in ‘intelligente lockdown’
    Fotoreportage

    In beeld: parken in Eindhoven en Helmond goed bezocht tijdens eerste zonnige zaterdag in ‘intelli­gen­te lockdown’

    HELMOND/EINDHOVEN - De zon scheen zaterdag en wie naar buiten keek, zag geen wolkje aan de lucht. Het was wederom een prachtige lentedag, die we het liefst buiten doorbrengen. Ware het niet dat we zo veel mogelijk binnen moeten blijven, om de verspreiding van het corona virus tegen te gaan. Toch was het redelijk druk in de parken in Helmond en Eindhoven. Een fotoreportage: