De Genneper Watermolen, met rechts ernaast het oude gebouw van het Milieu Educatie Centrum (MEC) en daarnaast de al jaren leegstaande villa. Beide gebouwen zullen worden gesloopt.
Volledig scherm
PREMIUM
De Genneper Watermolen, met rechts ernaast het oude gebouw van het Milieu Educatie Centrum (MEC) en daarnaast de al jaren leegstaande villa. Beide gebouwen zullen worden gesloopt. © Rene Manders/DCI Media

Plan Genneper Parken oogst bijval maar ook kritiek: ‘Waarom zit Vonk er niet in?’

EINDHOVEN - Het oude MEC-pand in Genneper Parken in Eindhoven wordt eindelijk gesloopt, evenals het huis ernaast. De Genneperweg gaat dicht voor auto’s en het parkeerplein achter Oranje Rood grotendeels teruggegeven aan de natuur. Toch staat niet iedereen te juichen.

  1. Met 16 kinderen vertrokken de Verdonckjes uit Valkenswaard in 1955 naar Australië. Wie heeft er nog contact met dit gezin?

    Met 16 kinderen vertrokken de Verdonck­jes uit Valkens­waard in 1955 naar Australië. Wie heeft er nog contact met dit gezin?

    EINDHOVEN - Uit liefst achttien personen bestond het Valkenswaardse gezin Verdonck dat in 1955 naar Australië emigreerde. Hier bij vertrek op de foto vastgelegd door Frans van Mierlo. Hoe is het de gezinsleden vergaan aan de andere kant van de wereld? We komen via d.hoekstra@ed.nl graag in contact met mensen die meer informatie hebben. Kijk ook op ed.nl/oudedoos voor meer foto’s.