Pakket- en brievenautomaat aan de Tarwelaan in Eindhoven. PostNL plaatste zeven van deze PBA's in de stad.
Volledig scherm
Pakket- en brievenautomaat aan de Tarwelaan in Eindhoven. PostNL plaatste zeven van deze PBA's in de stad. © PostNL

PostNL plaatst 7 pakket- en brievenautomaten in Eindhoven

EINDHOVEN - Zeven pakket- en brievenautomaten (PBA) heeft PostNL afgelopen week geplaatst in Eindhoven. De postbezorger heeft nu in het hele land de beschikking over 117 van deze apparaten waar 24 uur per dag pakketjes ontvangen én verstuurd kunnen worden. 

De grijs met oranje automaten vervangen bestaande brievenbussen en staan bij Bomansplaats 20, Winkelcentrum Woensel 310, Tarwelaan 60, Heezerweg 303, Sint Petrus Canisiuslaan 43, Hurksestraat 44 en Kastelenplein 175.  

De toevoeging van Eindhoven op het lijstje van enkele tientallen Nederlandse gemeenten waar de PBA's staan, heeft wel wat voeten in aarde gehad. In 2018 vroeg PostNL vergunning aan voor twee proefautomaten, op de Heezerweg en de Hoogstraat. De gemeente wees die locaties af omdat er niet voldaan werd aan de eisen voor de verkeersveiligheid, parkeermogelijkheden en toegankelijkheid. 

Te oranje

Bovendien keurde de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit (welstand) het ontwerp af omdat het te oranje en te nadrukkelijk aanwezig was. Daarop heeft PostNL een ander rustiger ontwerp ingediend. De automaten zijn nu vooral grijs, met enkele oranje accenten. Vier eerder aangevraagde locaties, onder meer in de Bennekelstraat, zijn afgevallen. 

De oranje versie van de pakket- en brievenautomaat van PostNL in Harderwijk
Volledig scherm
De oranje versie van de pakket- en brievenautomaat van PostNL in Harderwijk © PostNL

De pakket- en briefautomaat heeft een brievenbus en meerdere pakketkluisjes in verschillende formaten. Klanten kunnen daar 24 uur per dag, zeven dagen per week pakketten versturen en ontvangen.  PostNL speelt met deze dienstverlening in op de vraag van consumenten naar meer bezorgopties, naast het thuisbezorgen, afgeven bij de buren of afhalen tijdens winkeltijden. De markt van pakketbezorging blijft groeien door de toename van het online winkelen. 

Meer informatie op postnl.nl/pba. Daar is overigens nog wel de oranje versie van de automaat te zien.