Mensen zijn soms heel bang voor een prik, maar toch komen ze voor een vaccinatie. GGD-artsen en -verpleegkundigen  slepen ze door de procedure heen. Op  de foto verpleegkundige Liesbeth Roijen die patiënte Nanja op haar gemak stelt en ondertussen direct de vaccinatie zet.
Volledig scherm
PREMIUM
Mensen zijn soms heel bang voor een prik, maar toch komen ze voor een vaccinatie. GGD-artsen en -verpleegkundigen slepen ze door de procedure heen. Op de foto verpleegkundige Liesbeth Roijen die patiënte Nanja op haar gemak stelt en ondertussen direct de vaccinatie zet. © DCI Media

Prikangst? De GGD-verpleegkundigen slepen iedereen erdoorheen: ‘Vooral grote, stoere kerels hebben er huiver voor’

Met trillende handjes bij de inschrijfbalie, iets te nerveus kijken en praten of witjes wegtrekken. GGD-medewerkers van de vaccinatielocaties in Eindhoven en Helmond plukken de mensen met prikangst er zo tussen uit en loodsen ze er, via een intake bij een arts en via een ligbed, geduldig doorheen. 

  1. Huis in Eindhovense Cahorslaan gesloten nadat bewoner werd beschoten

    Huis in Eindhoven­se Cahorslaan gesloten nadat bewoner werd beschoten

    EINDHOVEN - Een 53-jarige Eindhovenaar moet vier maanden zijn huis uit nadat hij in de woning werd beschoten en in zijn knie werd geraakt. Na de schietpartij in januari vond de politie in het huis aan de Cahorslaan bijna 1 kilo hasj en een alarmpistool. Ook is door de schietpartij onrust in de buurt aangewakkerd omdat in 2014 vlakbij een geruchtmakende schietpartij was tussen rivaliserende motorbendes, aldus de gemeente.