Volledig scherm
PREMIUM
Medewerkers van uitzendbureau Flex4nu voor de Karwei in Helmond, om kandidaten te werven voor vacatures. De aanpak van werk en bijstand in Helmond is beter dan die in Eindhoven, aldus de Eindhovense rekenkamercommissie. © Fotopersburo van de Meulenhof BV

Raad Eindhoven doet niks aan versnipperde aanpak werk en bijstand

EINDHOVEN - Voorlopig blijven in Eindhoven verschillende organisaties als gemeente, WIJeindhoven en het Participatiebedrijf zich bezighouden met werk en bijstand. De gemeenteraad heeft dinsdagavond besloten om deze constructie het voordeel van de twijfel te geven, in ieder geval tot in september.

Dit ondanks het feit dat de onderlinge verhoudingen zijn verkild en nieuwe beleidsdoelen al twee jaar blijven liggen. En ook ondanks het feit dat de uitstroom uit de bijstand daalt: van per saldo gemiddeld dertig Eindhovenaren per maand in 2018 naar gemiddeld 4 per maand in het eerste kwartaal van 2019.

  1. Batterijen verwisselen op het Sioux Tech Festival op Strijp-S is een hele klus
    PREMIUM

    Batterijen verwisse­len op het Sioux Tech Festival op Strijp-S is een hele klus

    EINDHOVEN - Met een gefronst voorhoofd en rode wangen voelt een student van Holland Hogeschool of de stekkertjes aan de vele draden nog wel contact maken. De manshoge robot van zijn team heeft zojuist met drie grijpers 15 groen gekleurde bierblikjes die dienst doen als volle batterijen uit een rek genomen. De robot reed vervolgens netjes naar het eerste station, om daar drie rode blikjes, lege batterijen, weg te pakken om er drie groene voor terug te leggen. Dan op weg naar het volgende station voor de volgende drie ‘batterijen’. Aaah! Kreten van teleurstelling klinken als de robot zo'n 25 centimeter te vroeg stopt.