Volledig scherm
PREMIUM
Parkforum wordt gebruikt door motoren om lekker bochtjes te maken. © foto meulenhof/Bert Jansen

Racen in Meerhoven: Eindhovense buurt is ‘rondje Park Forum’ spuugzat

EINDHOVEN - Bewoners van de Eindhovense wijk Meerhoven hebben er hun buik van vol: zodra het een beetje lekker weer wordt, worden zij ’s avonds en in het weekend geplaagd door het geronk van motoren die een ‘sportief rondje Park Forum’ doen.  

De wegen met hun scherpe bochten en lussen vormen een uitdagend racecircuit voor motorrijders. Vooral op zwoele zomeravonden en in de weekends zakken groepen motorrijders af naar de Eindhovense Vinexwijk om er op hoge snelheid hun rondjes te draaien. De maximumsnelheid is er 50, maar dat is een papieren werkelijkheid. ‘De TT van Meerhoven is in volle gang zo te horen’, meldt een bewoner op de Facebookpagina Meerhoven Ontmoet Elkaar. ‘En niet eventjes, de hele middag al’, moppert een ander. Het is niet alleen het geluid waar veel bewoners zich aan storen: het racegedrag levert volgens hen ook gevaarlijke verkeerssituaties op, bijvoorbeeld bij inhaalmanoeuvres. 

  1. Stadsprins Ludovieckus van Lampegat: ‘Dit is fantastisch’
    PREMIUM

    Stadsprins Ludoviec­kus van Lampegat: ‘Dit is fantas­tisch’

    ‘Stadsprins worden in mijn Lampegat is altijd mijn grootste carnavalswens geweest”, vertelt Lowie Teller (55), zoals hij in het gewone leven heet, na het traditionele Carnavalsontbijt daags na het Federatiebal. ,,Ik had het niet meer verwacht tot ik afgelopen september werd gevraagd of ik de nieuwe stadsprins in Lampegat wilde zijn. Ik was overdonderd maar na een vreugdedansje heb ik volmondig ja gezegd.”