Volledig scherm
Roel Hellemons. © Capa Centre for Aviation

Roel Hellemons voorgedragen als nieuwe directeur Eindhoven Airport

EINDHOVEN - De Raad van Commissarissen van Eindhoven Airport heeft Roel Hellemons (47) voorgedragen als nieuwe algemeen directeur van Eindhoven Airport. 

Met de benoeming moet nog worden ingestemd door de aandeelhouders; de provincie, gemeente Eindhoven en de Schiphol Group. Dat besluit wordt eind deze maand verwacht, aldus een woordvoerder van Eindhoven Airport. Hellemons neemt per 1 juli het directeurschap over. 

De Bredanaar is sinds 1998 in dienst van de Royal Schiphol  Group.  Hier was hij onder meer, van 2008 tot 2012, directeur luchthavenoperaties. Daarna was hij vijf jaar lang als manager gedetacheerd op Brisbane Airport in Australië -voor bijna 20 procent eigendom van Schiphol Group- totdat hij vorig jaar terugkeerde naar Nederland. Hier ging hij aan de slag als directeur Schiphol International. 

Bert van der Els, voorzitter van de Raad van Commissarissen van Eindhoven Airport, over de voordracht: ,,Wij hebben het volste vertrouwen dat we in Roel de juiste kandidaat hebben gevonden die de ingezette strategie van Eindhoven Airport gaat voortzetten. Met zijn kennis en ervaring in de luchtvaartsector zal hij waarde toevoegen aan de kwaliteitsslag die de luchthaven begin dit jaar heeft ingevoerd. Met deze kwaliteitsslag wordt de positie van Eindhoven Airport in de Brainportregio nog verder versterkt."

Officier

Voordat hij bij Schiphol Group aan de slag ging, was Hellemons officier bij de landmacht. Hellemons volgt Joost Meijs op, die vanaf oktober 2008 aan het roer stond bij de Eindhovense luchthaven.

Meijs verruilt Eindhoven voor Queen Beatrix International Airport op Aruba waar hij directeur wordt. Onder Meijs’ leiding maakte Eindhoven Airport een stormachtige groei door. Het aantal reizigers steeg van 1,7 miljoen in 2008 tot zo’n 6,5 miljoen dit jaar. 

  1. Batterijen verwisselen op het Sioux Tech Festival op Strijp-S is een hele klus
    PREMIUM

    Batterijen verwisse­len op het Sioux Tech Festival op Strijp-S is een hele klus

    EINDHOVEN - Met een gefronst voorhoofd en rode wangen voelt een student van Holland Hogeschool of de stekkertjes aan de vele draden nog wel contact maken. De manshoge robot van zijn team heeft zojuist met drie grijpers 15 groen gekleurde bierblikjes die dienst doen als volle batterijen uit een rek genomen. De robot reed vervolgens netjes naar het eerste station, om daar drie rode blikjes, lege batterijen, weg te pakken om er drie groene voor terug te leggen. Dan op weg naar het volgende station voor de volgende drie ‘batterijen’. Aaah! Kreten van teleurstelling klinken als de robot zo'n 25 centimeter te vroeg stopt.