Volledig scherm
PREMIUM
Semm Albertus (voorgrond) met collega-acteurs van Centrum voor Musical. © FotoMeulenhof

Semm Albertus uit Eindhoven speelt in musical Aladdin: 'Van applaus word ik vrolijk'

EINDHOVEN - Semm Albertus (12) is een musicalactrice uit Eindhoven. Ze speelde tot eind vorig jaar de rol van kleine Nala in 'The Lion King' in 't AFAS Circustheater in Scheveningen. In juni is ze te zien in 'Aladdin Junior' in het Parktheater.

Semm Albertus speelde bijna een jaar lang de jonge versie van Nala (het vriendinnetje van het hoofdpersonage Simba). Haar rol in The Lion King heeft indruk gemaakt op de jonge Eindhovense. ,,Het was heel vet om op zo'n groot podium te staan", vertelt ze. De voorstellingen werden gegeven in het AFAS Circustheater, waar plek is voor 1800 mensen.

  1. Batterijen verwisselen op het Sioux Tech Festival op Strijp-S is een hele klus
    PREMIUM

    Batterijen verwisse­len op het Sioux Tech Festival op Strijp-S is een hele klus

    EINDHOVEN - Met een gefronst voorhoofd en rode wangen voelt een student van Holland Hogeschool of de stekkertjes aan de vele draden nog wel contact maken. De manshoge robot van zijn team heeft zojuist met drie grijpers 15 groen gekleurde bierblikjes die dienst doen als volle batterijen uit een rek genomen. De robot reed vervolgens netjes naar het eerste station, om daar drie rode blikjes, lege batterijen, weg te pakken om er drie groene voor terug te leggen. Dan op weg naar het volgende station voor de volgende drie ‘batterijen’. Aaah! Kreten van teleurstelling klinken als de robot zo'n 25 centimeter te vroeg stopt.