Het bij de Gebr. Nijssen in Eindhoven gerestaureerde beeld ‘Venster’ van Koen Kaayk dat vrijdag 18 juni wordt herplaatst in het kanaal in Eindhoven.
Volledig scherm
PREMIUM
Het bij de Gebr. Nijssen in Eindhoven gerestaureerde beeld ‘Venster’ van Koen Kaayk dat vrijdag 18 juni wordt herplaatst in het kanaal in Eindhoven. © ED

Slot van serie BuitenBeelden: waar zijn de verdwenen kunstwerken?

EINDHOVEN/HELMOND - Voor de afsluitende aflevering van onze kunstreeks BuitenBeelden wilden we op zoek naar verdwenen beelden, maar dat bleek een lastige zoektocht. Verdwenen beelden blijken vaak écht zoek. Slechts een handjevol ligt in de opslag. Andere sculpturen of plastieken zijn weg en niemand weet waar ze zijn.

  1. Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Astrid verloor in drie maanden tijd haar blonde lokken door ziekte en doorbreekt taboe op Twitter

    Wanneer haar dochter in de auto naar de Ikea in tranen uitbarst, weet Astrid dat het menens is. ,,Mam, je hebt een hele kale plek!” Een paar dagen later krijgt ze de diagnose Alopecia Areata. Een auto-immuunziekte waar je haar van uitvalt. Na een jaar van radiostilte over de diagnose, spreekt Astrid zich voor het eerst uit op Twitter. ,,Als je een kaal iemand ziet, denk je al snel aan kanker. Dat is zeker niet altijd zo.”