Speciale dag voor Anton bij PSV: ouders van vergeten kinderen steken trainer hart onder de riem

VIDEOEINDHOVEN - Opstaan voor kinderen die anders vergeten worden. Dat deed Anton Faasen uit Veldhoven. Nu hij ernstig ziek is, lieten de ouders van die kinderen zien dat ook Anton niet vergeten wordt.

Volledig scherm
Coach Anton bezig met zijn team. © FotoMeulenhof

De bestralingen zijn nog maar net achter de rug en vandaag begint Anton Faasen (50) uit Veldhoven aan de volgende chemokuur.

Het is een ongelijke strijd tegen de slokdarmkanker in zijn lijf. Deze week werd die even naar de achtergrond verdreven toen rond negen uur de spelersbus van PSV stopte voor zijn huis: verrassing! Erin zaten de spelers van het mede door hem opgerichte specials-team van voetbalvereniging Rood-Wit uit Veldhoven. 

‘Ongelooflijk’, stamelt Anton een uur later over wat hem is overkomen. De specials-spelertjes rennen inmiddels over het nog bevroren kunstgras en hebben de dag van hun leven.

Kinderen van wie de ouders tot een jaar geleden soms de wanhoop nabij waren omdat hun kinderen door allerlei lichamelijke beperkingen overal tussen wal en schip vielen. De speciale dag vandaag bij PSV is voor de ouders dan ook een manier om Anton te bedanken.