Gino van Roeyen heeft als advocaat van H&M na 24 jaar strijd gewonnen. De modeketen mag mag toch sportkleding verkopen met een dubbele streep erop.
Volledig scherm
PREMIUM
Gino van Roeyen heeft als advocaat van H&M na 24 jaar strijd gewonnen. De modeketen mag mag toch sportkleding verkopen met een dubbele streep erop. © FotoMeulenhof

Strepen van Adidas zijn niet langer heilig; Eindhovense advocaat zet streep door de rekening voor Adidas

EINDHOVEN - Adidas staat al 24 jaar op zijn strepen in de slepende merkrechtruzie met H&M. En opnieuw wint een Eindhovense advocaat namens H&M: met twee strepen maakt de kledingketen geen inbreuk op het merk van Adidas.  

  1. Iris Penning jaar extra Stadsdichter van Eindhoven

    Iris Penning jaar extra Stadsdich­ter van Eindhoven

    Iris Penning blijft nog een jaar extra Stadsdichter van Eindhoven. Twee maanden na haar benoeming, in januari 2020, ging de stad op slot en sindsdien zijn veel activiteiten geannuleerd. Toch zat ze niet helemaal stil: ze gaf onder meer de corona-proof concertreeks ‘Buiten op de bank’ en startte haar eigen podcast ‘Besmettelijke teksten’. Ook bracht ze een nieuwe single uit en won ze vorig jaar de Eindhovense Cultuurprijs. Voor de koninklijke familie mocht ze een gedicht voordragen. De afgelopen jaar boden wel veel inspiratie om te schrijven, stelt ze. Toch hoopt Penning dit jaar voor een groter publiek te kunnen verschijnen.