Het team Stay Healthy van het Novalis College is doorgedrongen tot de finale van de Vakkanjers Explorer-competitie
Volledig scherm
Het team Stay Healthy van het Novalis College is doorgedrongen tot de finale van de Vakkanjers Explorer-competitie © Novalis College

Team Novalis College Eindhoven bedenkt ruggensteun voor rollatorgebruikers

EINDHOVEN - Met een ruggensteun voor rollatorgebruikers zou het Team Stay Healthy van Novalis College in Eindhoven zomaar eens hoge ogen kunnen gaan gooien bij een landelijke wedstrijd voor tweedejaars vmbo-leerlingen. 

Als enige leerlingenteam uit Noord-Brabant doet Stay Healthy mee aan de finale van de Vakkanjer Explorer-competitie. Aan de voorronden deden 35 scholenteams mee. Daarvan zijn er acht naar de finale doorgedrongen. 

De ruggensteun is bedacht door Elise, Romi, Rosa en Lorianne van groep 8a van de Eindhovense vrije school. Een speciale riem ondersteunt de rug en stimuleert de rollatorgebruiker om rechtop te lopen. De leerlingen kwamen op het idee omdat ze in hun omgeving rollatorgebruikers kennen met rugklachten. De wedstrijdjury was onder de indruk van het concept maar gaf de bedenkers nog wel het advies mee om na te denken over een betere veiligheid van het product. 

Op 11 juni reikt de jury de wisseltrofee uit.