Volledig scherm
Op 22 janauri 2019 liep het verkeer in Eindhoven compleet vast, als gevolg van sneeuwval. Onder meer was dat het geval op de John F. Kennedylaan. © Bert Jansen

TomTom: Eindhoven landelijk op tiende plek qua verkeersdrukte

EINDHOVEN - Eindhoven staat landelijk op de tiende plek wat verkeersopstoppingen betreft. Dit blijkt uit de TomTom Traffic Index, het jaarlijks verkeersrapport van de producent van navigatiesystemen.   

Daarmee scoort de stad het slechtst van alle steden in Brabant. Een rit door de stad die normaliter -zonder oponthoud- een halfuur duurt, kost de automobilist door de drukte op de weg gemiddeld 7 minuten meer. In de spits duurt dezelfde rit zelfs 13 minuten langer. Op 1 staat Leiden; daar duurt een rit van een halfuur in de spits 18 minuten langer. 

Mecklenburgstraat

De Mecklenburgstraat is volgens de cijfers van TomTom het grootste knelpunt in Eindhoven, hier ontstonden vorig jaar de meeste opstoppingen. Andere grote knelpunten zijn de Leenderweg (ter hoogte van de kruising met de rondweg), Aalsterweg, Beemdstraat en Keizersgracht. De drukste dag vorig jaar was 22 januari, toen het verkeer door sneeuwval compleet vastliep. Landelijk stond er meer dan 2.000 kilometer file. 

Eindhoven wordt op de ranglijst van TomTom gevolgd door respectievelijk Breda en Tilburg. Den Bosch staat op de zestiende plek. 

Volledig scherm
TomTom Traffic Index © TomTom