Volledig scherm
Daklozen kunnen vanaf 1 januari bij de nachtopvang terecht op het moment dat het aanvoelt alsof het vriest. © Thinkstock

Trudo biedt daklozen tijdelijk winteropvang in woning De Bergen Eindhoven

EINDHOVEN - Dak- en thuislozen kunnen deze winter onderdak krijgen in een pand van woningcorporatie Trudo aan de Anna van Egmondstraat in Eindhoven. Tot 1 maart zijn zwervers daar welkom  in noodgevallen, als de andere nachtopvanglocaties vol zitten. 

Volledig scherm
© Thinkstock

De gemeente Eindhoven heeft onlangs besloten om de vrieskou-regel te schrappen: zwervers kunnen vanaf 1 januari bij de nachtopvang terecht op het moment dat het aanvoelt alsof het vriest.  Daardoor zijn meer plaatsen nodig. De gemeente Eindhoven vroeg Trudo om te helpen. 

Pas als de plaatsen in nachtopvang aan de Mathildelaan en de Barrierweg en de Kanaaldijk-noord (van Ervaring die Staat)  vol zijn, komt het pand Anna van Egmondstraat 1 in beeld. Dat staat de komende maanden leeg in afwachting van de ombouw tot appartementen.  

Springplank040 begeleidt de tijdelijke bewoners en is ook beschikbaar voor vragen van omwonenden. Die zijn woensdagavond op de hoogte gebracht door Trudo. Ook buurtvereniging De  Bergen is geïnformeerd. 

Directeur-bestuurder Theo van Kroonenburg van Trudo: “Wij staan vierkant achter het standpunt van de gemeente dat niemand in Eindhoven in de vrieskou buiten hoeft te slapen. De gemeente heeft ons benaderd vanwege een acuut probleem. De winter is echt begonnen, er zijn helaas meer mensen die niet altijd bij een kennis op de bank kunnen slapen. Wij zijn er voor álle inwoners van Eindhoven en kunnen hen en de gemeente nu helpen.”