Freek van Litsenburg heeft zijn studie in Tilburg tijdelijk stopgezet en startte een bedrijfje: Bigger Picture Clothing. Hij won er onlangs de Tilburg University Challenge mee.
Volledig scherm
Freek van Litsenburg heeft zijn studie in Tilburg tijdelijk stopgezet en startte een bedrijfje: Bigger Picture Clothing. Hij won er onlangs de Tilburg University Challenge mee. © Rene Manders/DCI Media

Universiteitsprijs voor student Freek uit Eindhoven die pauzejaar nam en bedrijfje opzette: ‘Ik wil zo min mogelijk onze planeet belasten’

Eerder dit jaar kwam de Eindhovense student en ondernemer Freek van Litsenburg in het nieuws toen hij 166 schoenendozen met schoolspullen, kleding en speelgoed ging uitdelen op scholen in Gambia. De ideeën achter zijn bedrijf bedrijfje Bigger Picture Clothing slaan zo aan dat hij er deze maand de Tilburg University Challenge mee won, zowel de publieks- als de juryprijs. Hoe gaat het met deze jonge ondernemer en zijn bedrijf? 

  1. Amper evenementen en de horeca dicht; dat merken ze op mbo de Rooi Pannen, al zitten horeca-studies in de lift
    PREMIUM

    Amper evenemen­ten en de horeca dicht; dat merken ze op mbo de Rooi Pannen, al zitten horeca-stu­dies in de lift

    EINDHOVEN - Al bijna twee jaar vinden nauwelijks evenementen plaats en is de horeca vaker dicht dan open. Kiezen studenten nog voor een opleiding in die sectoren? Jazeker, al zijn grote verschillen met voorheen. De horeca zit in de lift, met recreatie-opleidingen gaat het een stuk minder. ,,Sommige studies zitten in de hoek waar de klappen vallen”, zegt Thijs van der Steen, directeur Toerisme en Recreatie bij de Rooi Pannen.