Volledig scherm
Bravo bus op de Kastanjelaan in Eindhoven. © Menno Boon/beeldwaren.nl

Veel omleidingen en uitval bussen door Marathon Eindhoven

EINDHOVEN - Als gevolg van de Marathon Eindhoven en de afzetting daardoor van grote delen van de stad heeft Hermes de busdienstregeling dit weekend flink aangepast. De busmaatschappij waarschuwt voor vertragingen, rituitval en omleidingen. 

Zaterdag vanaf 18.00 uur rijden diverse bussen een andere route en vervallen veel haltes, vooral in het centrum. 

Zondag rijden lijn 8 en 14 tot 19.00 uur niet. Lijnen 7, 11, 15, 16, 17, 18, 19, 317, 318, 319, 402 en 403 rijden tot 13.00 uur niet. Daarna hervatten deze bussen de dienstregeling, maar met een omleiding via de Ring. Alle haltes binnen de Ring vervallen dan, behalve het station. Na zondagavond 19.00 uur hervat Hermes zo spoedig mogelijk de normale dienstregeling, maar reizigers moeten ook dan nog rekening houden met vertragingen.

Bravoflex

Bravoflex, de busjes en auto's die met een app op afroep beschikbaar zijn, rijdt zondag wel maar kan een groot aantal haltes niet bereiken. ‘Door de steeds wisselende situatie tijdens de marathon zijn deze haltes in de app wel te boeken; de chauffeur zal de reiziger dan zo dicht mogelijk bij de vervallen halte afzetten', laat Hermes weten.