De man werd zwaargewond gevonden op de Generaal Reyndersweg in Eindhoven en overleed later in het ziekenhuis.
Volledig scherm
De man werd zwaargewond gevonden op de Generaal Reyndersweg in Eindhoven en overleed later in het ziekenhuis. © Bert Jansen

Verdachte dodelijke mishandeling in Eindhoven kende Somalisch slachtoffer, hij blijft achter de tralies

UpdateEINDHOVEN - De man (25) uit Geldrop die maandag werd aangehouden vanwege betrokkenheid bij een fatale mishandeling in de Eindhovense Generalenbuurt, mag twee weken lang worden vastgehouden. Dat besloot de rechter-commissaris donderdag. De man kende het slachtoffer, laat justitie weten.

Het slachtoffer, een Somalische man (33) uit Best, werd zondag 16 februari zwaargewond gevonden op de hoek van de Generaal Coenderslaan met de Generaal Reyndersweg. Hij overleed later op de dag in het ziekenhuis. In het onderzoek naar sporen kwam de politie onder andere uit bij de toegangsdeur van een flat verderop in de  Generaal Reyndersweg. Het glas in die deur was verbrijzeld. 

De politie ging er al snel van uit dat de Bestenaar slachtoffer was geworden van een mishandeling. Een dikke week later meldde de man uit Geldrop zich op het politiebureau in Geldrop en werd daar aangehouden.