Volledig scherm
© Getty Images/iStockphoto

Vergulde Lampenkap Eindhoven voor elfde keer klaar voor Blixembosch

EINDHOVEN - Tonpratersstichting De Vergulde Lampenkap neemt op zondag 17 februari voor de 11e keer wijkcentrum Blixems in Blixembosch over.

Jarenlang was carnavalsvereniging De Knipvliegers verantwoordelijk voor één van de Eindhovense tonpratersavonden. Toen die in 2007 stopte, dreigde een gat te vallen. Zonde, zo vond een groep feestfanaten en onder de naam De Vergulde Lampenkap werd de jaarlijkse avond doorgezet.

Dit jaar gaat het minder hard met de kaartverkoop dan voorheen. ,,De voorgaande jaren waren we altijd uitverkocht. Aan de ene kant zou je zeggen dat het tonpraten dus in populariteit afneemt maar aan de andere kant komen er nog steeds vierhonderd mensen uit de hele regio op af en wordt ons publiek ook steeds jonger”, vertelt secretaris Tiny Gruijters.

Ook de tonpraters zelf verjongen. ,,Wij maken een selectie bij de finale van het Brabants Kampioenschap maar het heeft ook een praktische reden. Tonpraten is topsport, op een bepaalde leeftijd trek je het gewoon niet meer avonden achter elkaar”, vertelt Gruijters.

Sinds de overname van de tonpratersavond door De Vergulde Lampenkap gaat de opbrengst van de avond naar een goed doel. Welke dat is, wordt op de avond zelf bekendgemaakt.

De tonpratersavond is op zondag 17 februari in wijkcentrum Blixems aan de Ouverture 2.