Dit parkeerplekje op de Hagenkampweg-Zuid is weer beschikbaar nadat er een jaar lang een oude Volvo heeft gestaan.
Volledig scherm
Dit parkeerplekje op de Hagenkampweg-Zuid is weer beschikbaar nadat er een jaar lang een oude Volvo heeft gestaan. © Rob Burg

Vieze Volvo van lang bezet parkeerplekje na ‘gratis poetsbeurt’ eindelijk opgehaald

EINDHOVEN - De roestige, 42 jaar oude gele Volvo, die ruim een jaar lang een parkeerplekje op de Hagenkampweg-Zuid in bezit heeft genomen, is daar sinds dinsdag verdwenen. 

De Volvo was bedekt met een dikke laag vogelpoep en het gras groeide uit de kofferbak.
Volledig scherm
De Volvo was bedekt met een dikke laag vogelpoep en het gras groeide uit de kofferbak. © DCI Media

Buurtbewoners stoorden zich eraan. De auto stond onder een boom die veelvuldig wordt gefrequenteerd door duiven die hun vlucht onderbreken voor een sanitaire stop.

Het gevolg: de auto zat compleet onder de vogelpoep. Ook was de Volvo 244 DL vuil en groeide er hier en daar mos uit kieren, deuren en ramen. 

Volgens Michel van Santvoort, een van de bewoners van de straat in stadsdeel Gestel, is de wagen dinsdagmiddag tussen vier en vijf opgehaald door mannen in een klein vrachtautootje.

,,Vorige week al zag ik een man staan bij de auto. Hij deed hem open en heeft samen met een ander geprobeerd om  met behulp van startkabels de auto aan de praat te krijgen. Dat lukte niet, waarop ze dinsdag zijn teruggekomen.”

‘Beetje blij’

Of hij blij is nu het parkeerplekje eindelijk weer beschikbaar is voor andere automobilisten? ,,Ach, mij stond-ie niet zo in de weg. Hoewel hij er op den duur met al die vogelpoep echt niet meer uitzag. Dus ja, toch wel een beetje blij.’’

Én er is weer een parkeerplekje beschikbaar in de straat. Bij de buurtbewoners is dat echter niet zo'n populaire stek, weet Van Santvoort. Door de duiven wordt je auto in no time onder gepoept, zegt hij. 

Van Santvoort vermoedt dat alle publiciteit over de auto én de uitgebreide poetsbeurt van een groepje Volvo-fanaten uit Ophemert hem heeft overtuigd om zijn voertuig toch maar eens op te halen.  

‘Niemand laat zijn eigen kind alleen’

Ook Ineke Paijens is blij dat de auto is opgehaald. ,,Heel fijn, want die auto zag er op een gegeven moment niet uit. Ik begreep het ook niet, zo’n mooie oldtimer die achtergelaten wordt. Wij hebben zelf ook een oldtimer en gaan daar toch heel anders mee om. Ik vind: niemand laat zijn eigen kind alleen.’’

Van de eigenaar van de Volvo ontbreekt vooralsnog elk spoor. Paijens: ,,Dat vind ik heel jammer. Ik was graag naar die meneer toe gegaan. Waar is hij al die tijd geweest? Heeft-ie een wereldreis gemaakt?’’

Stoere Zweed

De Volvo 244 DL kreeg vorige week zaterdag nog een poetsbeurt.
Volledig scherm
De Volvo 244 DL kreeg vorige week zaterdag nog een poetsbeurt. © Alain Pondman

Ook de oldtimerliefhebbers van Volvo Lotte uit Ophemert, die de wagen een stevige poetsbeurt gaven, hebben geen contact kunnen krijgen met de eigenaar.  Alain Pondman van Volvo Lotte had wel interesse in de stoere Zweed, die met 149.000 kilometers op de teller ‘nog maar net ingereden’ was.

Naspeuringen op internet en tips die hij kreeg naar aanleiding van een artikel over de poetsbeurt leerden hem dat de Volvo in 2018 ook op een andere plek een jaar lang heeft stilgestaan. En ook daar was die op een goede dag zomaar ineens verdwenen.

,,Kennelijk rijdt die man niet zo veel in zijn auto’’, zegt Pondman met gevoel voor understatement.  

Volledig scherm
© Videostill
De met mos begroeide Volvo voor de deur van Ineke Paijens (foto 11 februari).
Volledig scherm
De met mos begroeide Volvo voor de deur van Ineke Paijens (foto 11 februari). © DCI Media