Volledig scherm
© Bert Jansen

Vluchten naar Italië vanaf Eindhoven Airport gaan gewoon door, ondanks coronavirus

EINDHOVEN - Vliegmaatschappijen Transavia en Ryanair blijven vooralsnog gewoon doorvliegen op Italië, ook vanaf Eindhoven Airport, zo laten de maatschappijen desgevraagd weten. 

Vanwege de explosieve uitbraak van het coronavirus in Noord-Italië kondigde het ministerie van Buitenlandse Zaken maandagavond een negatief reisadvies af voor de regio Lombardije en de provincie Padua. Voor Transavia en Ryanair is dat vooralsnog geen reden om vluchten daarheen te schrappen. 

‘Geen aanleiding’

‘Op basis van de huidige informatie is er op dit moment geen aanleiding om vluchten van Transavia richting Italië op te schorten’, meldt een woordvoerster. ‘We blijven de richtlijnen nauwlettend volgen en zullen op basis daarvan besluiten nemen.’

Ook Ryanair laat weten dat het negatief reisadvies vooralsnog geen gevolgen heeft voor de vluchten op Italië. 

  1. Wizzair schort deel ‘asperge-vluchten’ Eindhoven op

    Wizzair schort deel ‘asperge-vluch­ten’ Eindhoven op

    EINDHOVEN - Luchtvaartmaatschappij Wizzair is per direct gestopt met vluchten van Roemenië naar Eindhoven. De prijsvechter maakte zondag bekend zeker tot en met 18 april geen enkele vlucht vanuit Roemenië naar Nederland meer uit te voeren. Net als afgelopen week zou Wizzair deze week naar verwachting nog honderden seizoenarbeiders vervoeren via Eindhoven Airport. Maar een nieuw besluit van de Roemeense overheid, als onderdeel van de maatregelen om de corona-pandemie te beteugelen, steekt daar een stokje voor.