Leerlingen van het Stedelijk College Eindhoven kregen een laptop van stichting Leergeld Eindhoven.
Volledig scherm
Leerlingen van het Stedelijk College Eindhoven kregen een laptop van stichting Leergeld Eindhoven. © Stedelijk College Eindhoven

Voor elkaar: Laptops voor leerlingen Stedelijk College Eindhoven

EINDHOVEN - Door de coronacrisis nemen steeds meer mensen, clubs, bedrijven en instellingen initiatieven om mensen te ondersteunen, op te fleuren of een helpend handje te bieden.

Het was een bijzonder moment vorige week toen vijftig leerlingen van het Stedelijk College Eindhoven, locatie Oude Bossche Baan, een laptop kregen van Stichting Leergeld Eindhoven. Een laptop is in deze tijden van thuisonderwijs een onmisbaar apparaat, ook voor kinderen uit een gezin dat daarvoor de financiële middelen niet heeft.  Leerlingen, hun ouders en verzorgers en docenten van de school reageerden dan ook zeer enthousiast en noemden het een geweldige actie van Leergeld. 

Eerste Opvang  Anderstaligen

De laptops voor de leerlingen van het Stedelijk College waren er deze week voornamelijk voor de leerlingen van de Eerste Opvang Anderstaligen op de school. Die kunnen hierdoor weer veel beter mee in het onderwijs dat inmiddels al weer ruim twee weken van huis uit plaatsvindt.

Fijne doorstart heel belangrijk

,,Een laptop is natuurlijk al veel langer onmisbaar voor iedereen die onderwijs volgt, maar sinds het uitbreken van de coronacrisis en het sluiten van de scholen helemaal een pure noodzaak geworden", zo zei een woordvoerder van het Stedelijk College. ,,Door de gift van Stichting Leergeld kunnen ook deze kinderen blijven meedoen en dat is vooral voor deze groep jongeren heel belangrijk voor een fijne (door)start in het voortgezet onderwijs.”

Laag inkomen, toch een laptop

Stichting Leergeld Eindhoven kan nog meer leerlingen blij maken met een laptop. Ouders/verzorgers met een laag inkomen die op dit moment en in verband met de coronacrisis een computer nodig hebben, kunnen contact opnemen via 040-2131141 of via mail