De velden van VV Wodan op sportpark Eindhoven-Noord (archieffoto)
Volledig scherm
De velden van VV Wodan op sportpark Eindhoven-Noord (archieffoto) © Ton van de Meulenhof

VV Wodan in Eindhoven runt zijn kantine nu zelf

EINDHOVEN - Het vertrek van bestuurslid Samad Bouali bij Wodan maakt de weg vrij voor een nieuw bestuur bij de noodlijdende voetbalclub. De eind augustus gesloten kantine is weer open.

Oud-voorzitter Roald Harks heeft zijn hoop gevestigd op de algemene ledenvergadering begin november. Een nieuw bestuur en een club nieuwe vrijwilligers zal voor de noodzakelijke frisse wind gaan zorgen, verwacht hij. Samad Bouali wil geen commentaar geven op zijn vertrek als laatste, nog resterende bestuurslid. ,,Ik heb nu mijn rust nodig", zegt hij.

Bouali legde vorige week tijdens een volgens Harks tumultueus verlopen ledenvergadering zijn bestuursfunctie neer en riep een volgende algemene ledenvergadering uit. In november hoopt de club een nieuw bestuur te kunnen kiezen. Of Harks zich kandidaat stelt, laat hij afhangen van de adviezen waar een externe commissie mee komt om de club weer financieel gezond te maken.

Zwaar weer

Wodan verkeert al jaren in zwaar weer, als gevolg van dalende ledenaantallen. Sinds in 2011 WVVZ en ESV fuseerden, zijn er van de aanvankelijke 1300 leden van Wodan nog maar een kleine 500 over. Ook de afgelopen tijd zijn er meer leden gestopt dan dat er zijn bij gekomen, weet penningmeester ad interim Peter Verhappen.

Tegelijkertijd kampt de club met achterstallige contributiebetalingen. Op de clubsite plaatste Verhappen een oproep aan de leden. Of die al vruchten afwerpt, zegt hij niet te weten: ,,De incassering van de contributies wordt gedaan door een externe partij. De actuele stand van zaken ken ik niet. Maar voor zover ik weet loopt het nu redelijk."

Ook de functie van penningmeester komt vrij. Of hij zich verkiesbaar stelt, weet ook Verhappen nog niet. ,,Dat ligt eraan wat de club wil om Wodan weer gezond te maken. Ik heb daar zelf uiteraard ook een visie op, maar die ga ik niet delen met de krant. Dat is voor de ledenvergadering."

Barinkomsten

Eind augustus leverde de uitbater van de kantine van Wodan zijn sleutels in: tegenvallende bezoekersaantallen maakten een rendabele exploitatie volgens hem onmogelijk. Afgelopen zaterdag ging de kantine weer open, nu gerund door vrijwilligers. Door de heropening vloeien weer barinkomsten richting clubkas. Volgens Harks is het de bedoeling dat de kantine ook doordeweeks open gaat.

De toekomst van Wodan blijft vooralsnog zeer ongewis. ,,Eigenlijk is het heel simpel", zegt Harks. ,,Als iedereen zijn contributie betaalt, kunnen we voetballen." Ondanks alle somber stemmende perikelen blijft hij hoopvol. Verhappen: ,,Ik kan niet in de toekomst kijken. Alle voorzieningen voor een gezonde voetbalclub zijn aanwezig en er ís iets moois van te maken."