Volledig scherm
Ook in september en oktober vonden op en rond de Woenselse Markt en de Kruisstraat in Eindhoven verkeers- en criminaliteitscontroles plaats (archieffoto). © Bert Jansen

Weer twee shishalounges dicht tijdens grote controle in Woensel

EINDHOVEN - Opnieuw zijn twee shishalounges in Woensel per direct gesloten. Door de hoge uitstoot van koolmonoxide was er sprake van een volgens de gemeente levensgevaarlijke situatie voor bezoekers en personeel. 

De overtredingen kwamen vrijdagavond aan het licht, tijdens een grootscheepse verkeers- en criminaliteitscontrole op de Woenselse Markt en de Kruisstraat. Vier weken geleden werd ook al een shishalounge, om dezelfde reden, op slot gedaan. De gemeente heeft de eigenaren opgedragen met een plan van aanpak te komen om de overtredingen te stoppen, voordat de shishalounges weer open kunnen. 

‘Aanpak Patsergedrag’

Tijdens de controle in het kader van de ‘Aanpak Patsergedrag’ door het Bite-team van de gemeente, politie, RDW en Belastingdienst kwamen veel meer zaken aan het licht. Zo werden er negen auto's in beslag genomen omdat de eigenaren nog belastingschulden en boetes hadden openstaan. Ter plekke afrekenen kon ook: in totaal werd voor 18.810 euro aan openstaande schulden aan de fiscus voldaan. 

Zeven gecontroleerde automobilisten hadden geen motorrijtuigenbelasting betaald en bij 41 auto's werden gebreken geconstateerd zoals versleten remblokken, verboden verlichting en gladde banden.   

Zeventien processen verbaal werden opgemaakt, onder meer voor onverzekerd rijden en het niet dragen van de gordel, met een totaalbedrag van 1900 euro. Eén persoon moest zijn rijbewijs inleveren vanwege het rijden onder invloed. Verder werden in totaal 32 brandgevaarlijke situaties in de acht gecontroleerde panden aangetroffen en twintig bouwkundige overtredingen geconstateerd. Elf technische installaties waren niet in orde. 

Vijfde keer

Het was de vijfde keer in korte tijd dat de Woenselse Markt en de Kruisstraat het toneel waren van grootscheepse controles. De acties zijn onderdeel van de ‘Aanpak Ondermijning’.