Wethouder Stijn Steenbakkers (archieffoto).
Volledig scherm
Wethouder Stijn Steenbakkers (archieffoto). © Fotopersburo van de Meulenhof bv

Wethouder Steenbakkers: Ook 4000 euro voor sportclubs

UpdateEINDHOVEN - Ook sportclubs die door de coronacrisis in de problemen zijn gekomen, kunnen aanspraak maken op de zogenoemde 4.000-euro regeling. Die regeling gold al voor ondernemers die hard worden getroffen worden door de coronacrisis maar is donderdagmiddag verbreed. 

De Eindhovense wethouder Stijn Steenbakkers (CDA) van Sport heeft dat donderdagmiddag bekend gemaakt tijdens een persconferentie van het college van B en W.  Volgens Steenbakkers heeft de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) dat besloten omdat behalve ondernemers ook sportclubs door de corona-crisis hard worden geraakt. 

,,De inkomsten vallen weg en de onkosten lopen door", aldus Steenbakkers donderdagmiddag tijdens een live uitgezonden persconferentie. ,,Vandaar dat ook die clubs in aanmerking komen voor een steun van vierduizend euro.”

Steenbakkers meldde verder dat het Eindhovens gemeentebestuur ‘coulant’ zal omgaan met het innen van de huurpenningen die sportclubs maar ook culturele instellingen in de stad aan de gemeente verschuldigd zijn. ,,De rekeningen worden wat later verstuurd en er volgen niet meteen incassoprocedure als die niet betaald worden.”

Ook zorginstellingen kunnen op dezelfde welwillende gemeente rekenen, bleek op de persconferentie. Wethouder Renate Richters zei dat zorgondernemers zich nu moeten kunnen concentreren op hun taak én zich géén zorgen hoeven te maken over het geld. ,,Wie nu geen diensten kan leveren door het corona-virus wordt toch betaald, zodat instellingen bijvoorbeeld mensen in dienst kunnen houden. We zullen ze ook niet afrekenen op prestaties die ze nu niet kunnen leveren.” Datzelfde geldt voor de theaters en dergelijke.

Supermarkten bevoorraden in de nacht

Wethouder Monique List kondigde ook nog aan dat vanaf nu supermarkten in Eindhoven 24 uur per dag mogen bevoorraden, dus ook ‘s nachts. Daar was om gevraagd om de voorraden sneller bij te kunnen vullen. De supermarkten mogen ook op zondagmorgen open vanaf dit weekeinde. Winkels in de binnenstad van Eindhoven mogen vanaf nu bevoorraad worden tot 14.00 uur, in plaats van 11.00 uur. Volgens List is daar wel behoefte aan onder meer omdat winkeliers de online-bestellingen in de eigen zaak afhandelen.