De officiële opening van een nieuwe weg tussen Eindhoven en Tilburg in 1961
Volledig scherm
De officiële opening van een nieuwe weg tussen Eindhoven en Tilburg in 1961 © Frans van Mierlo

Wie reed er in 1961 als eerste over de nieuwe weg tussen Eindhoven en Tilburg?

EINDHOVEN - In augustus 1961 werd er een nieuwe weg geopend tussen Eindhoven en Tilburg. Wie was erbij destijds en kan zich nog iets over het moment herinneren? En om welke weg ging het hier eigenlijk? We komen via d.hoekstra@ed.nl graag in contact met lezers die meer weten. Kijk ook op ed.nl/oudedoos voor meer foto’s.

 1. Wie fietste er in 1962 met het bevrijdingsvuur naar Eindhoven?

  Wie fietste er in 1962 met het bevrij­dings­vuur naar Eindhoven?

  EINDHOVEN - Volgende week komt het bevrijdingsvuur weer per fiets uit het Franse Bayeux. Dat was ook al het geval in 1962 wat op deze foto te zien is. Natuurlijk op 18 september als hier de bevrijding van Eindhoven herdacht wordt. Wie fietste er ooit mee vanuit Frankrijk en heeft daar nog bijzondere of grappige herinneringen aan? We komen graag via d.hoekstra@ed.nl met u in contact. Kijk ook op ed.nl/oudedoos voor meer foto’s.
 2. Oud-wethouder Mary-Ann Schreurs verrast met nieuwe partij zonder politici: dj en daklozenhelper Hugo van Rooij is lijsttrekker
  PREMIUM

  Oud-wethouder Mary-Ann Schreurs verrast met nieuwe partij zonder politici: dj en daklozen­hel­per Hugo van Rooij is lijsttrek­ker

  EINDHOVEN - De nekharen van menig Eindhovens politicus gaan rechtovereind staan als de naam van Mary-Ann Schreurs valt. Als D66-wethouder was ze een onnavolgbaar boegbeeld van de gevestigde orde. En als solerend oppositieraadslid is ze een horzel. Er werd stiekem gehoopt op het eind van haar decennialange loopbaan in de Eindhovense politiek. Maar Schreurs verrast en wil haar afscheid nog even uitstellen.