Volledig scherm
PREMIUM
Een aardappel © Eigen foto

Aardappelen zijn een veelbelovend alternatief voor sporters

Column Ellen WillemsEen laat ontbijt in een brasserie in Utrecht met een kom dikke yoghurt met geroosterde granen, frambozen, rode bessen en aardbeien. En heel veel vogelzaad. Altijd mee oppassen met dit zaad, want wie de foodies-aanbeveling van drie eetlepels chiazaad per dag letterlijk ter harte neemt, neemt de kans bij de dokter te belanden met een gelbal in de slokdarm. 

Het zaad neemt namelijk twaalf keer zoveel water op dan het eigen gewicht. Niet drie happen tegelijk dus met een slok water, dan schijnen d'r wel gezondheidsvoordelen aan te zitten. En dat mag ook wel, voor acht euro per kilo. Ook te koop overigens als vogelvoer voor 3,69 per kilo. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Vandaag stond er ijs op de autoruit, dan zet ik traditioneel iets op zout
    PREMIUM
    Column Ellen Willems

    Vandaag stond er ijs op de autoruit, dan zet ik traditio­neel iets op zout

    Een plank in de keuken is een rariteitenkabinet geworden. Met daarop bijvoorbeeld de eerste fles zelfgemaakte tabasco. Twee weken stond deze pot op het aanrecht, het deksel een beetje open, zodat ik het knetteren van de pepers op afstand kon horen. Ik heb het gezeefd en het heeft maanden in een afgesloten flesje in de koeling staan rijpen. Het ruikt ook goed, maar ik durf het niet te eten.

Columns