Volledig scherm
PREMIUM
Ellen Willems © Jan van den Brink

Alleen eten

columnLunchen buiten de deur in je eentje. Dat vervalt al snel in eten omdat ik moet voortbestaan of eten terwijl ik lees. Tijdschriften in cafés begin ik niet aan, die gaan vaak over woninginrichting of auto's en dat boeit me maar heel kort. In het ergste geval ligt er geen krant en zit je op je telefoon te koekeloeren. Toch ongezellig, vooral voor jezelf. 

Het is tegen twee uur, ik heb een cursusochtend achter de rug en moet iets eten. De cheesecake glimlacht naar me, maar het is maandag en dan ben ik altijd streng. Een salade is het credo. Terwijl ik wacht, oefen ik meteen 'het grote niets' doen. Gewoon zitten en een beetje om me heen kijken.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Hoopje blad
    PREMIUM
    Column Ellen Willems

    Hoopje blad

    De egel leeft nog. Maar de enorme snee aan de zijkant van zijn stekellijf ziet er ernstig uit. Levensbedreigend, zo’n steek met een riek, blijkt een kwartier later, als het dier dood in de tuin ligt. De aanstichter was op internet nog aan het zoeken wat de beste remedie is voor een egel met een oorlogswond. Maar hij kan nu een schop zoeken en het beest begraven. De kinderen leggen er een bult bladeren bovenop. Want daar houden egels van, hadden ze op school geleerd.

Columns