Volledig scherm
PREMIUM
© Jan Ruland van den Brink

Club Pinkus staat vast in geen enkele top 100

ColumnDe barman draagt een zwart gilet, zwart pantalon en gestreken overhemd. Hij is duidelijk de zoon van de oudere dame en heer in de zaak, want ik hoor geregeld papa en mama als hij iets vraagt. Een hapje eten kan niet, alle tafels in de zaak zijn gereserveerd. Maar een pint drinken aan de bar mag natuurlijk altijd. 

De deuren van de donkere balken zijn van heel lang geleden. De plafonds lopen rond als in de gewelven van een gebouw en naast me aan de muur hangt een foto van een man, die wordt herinnerd als de beste barman die Münster ooit kende. 

Quote

Ze kijkt nog gelukkiger als wij in een lachbui belanden

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Vandaag stond er ijs op de autoruit, dan zet ik traditioneel iets op zout
    PREMIUM
    Column Ellen Willems

    Vandaag stond er ijs op de autoruit, dan zet ik traditio­neel iets op zout

    Een plank in de keuken is een rariteitenkabinet geworden. Met daarop bijvoorbeeld de eerste fles zelfgemaakte tabasco. Twee weken stond deze pot op het aanrecht, het deksel een beetje open, zodat ik het knetteren van de pepers op afstand kon horen. Ik heb het gezeefd en het heeft maanden in een afgesloten flesje in de koeling staan rijpen. Het ruikt ook goed, maar ik durf het niet te eten.

Columns