Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © ROBIN UTRECHT

Dag lieverdje, dank voor de fijne ontmoeting

Column Ellen WillemsZe is haar appartement ontvlucht tijdens de hittegolf en op zoek naar frisse lucht is ze bij mij gestrand in de tuin. Gewoon, omdat ze door een openstaand hek is gereden met haar scootmobiel en tussen de haag door heeft gegluurd, zoals ze zelf zegt. 

Het is een dag waarop ik fijn alleen in mijn tuin ben. Bonen zetten, de Oost-Indische kers ontdoen van dode bloemen en nog en paar van dat soort klussen. Maar dat doet er eigenlijk niet toe. Iedere hobbytuinder weet dat. Wat je nu precies hebt gedaan, maakt niet uit, maar die meditatieve uren alleen tussen de planten geeft energie voor een week.

Quote

Eerlijk is eerlijk, ik heb even geen behoefte aan praat

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Vandaag stond er ijs op de autoruit, dan zet ik traditioneel iets op zout
    PREMIUM
    Column Ellen Willems

    Vandaag stond er ijs op de autoruit, dan zet ik traditio­neel iets op zout

    Een plank in de keuken is een rariteitenkabinet geworden. Met daarop bijvoorbeeld de eerste fles zelfgemaakte tabasco. Twee weken stond deze pot op het aanrecht, het deksel een beetje open, zodat ik het knetteren van de pepers op afstand kon horen. Ik heb het gezeefd en het heeft maanden in een afgesloten flesje in de koeling staan rijpen. Het ruikt ook goed, maar ik durf het niet te eten.

Columns