De ster in zijn hoofd

ColumnZeker twintig bossen bloemen staan op de bar en de tafels in het restaurant. De zilveren snippers liggen her en der en een enorme houten plaat met daarop een ster staat bij de deur. Een verrassing van het personeel. Ze hadden ook een dj geregeld. De lege flessen champagne heeft de kok niet geteld, maar het waren er behoorlijk wat. Hij heeft er nog last van, in ieder geval.

Het is nu 48 uur geleden dat hij in het Amsterdamse DeLaMar Theater Doornenburg op het scherm zag verschijnen. Dat kon maar één ding betekenen. Zijn broer bleef nog zitten, maar hij wist het. Hij had hem, die ster. Het rotsblok op zijn schouder van alle afgelopen weken, maanden en misschien wel anderhalf jaar viel van zijn schouders af. ,,Ik ben doodop nu. Echt kapot eigenlijk.’'

  1. Vandaag stond er ijs op de autoruit, dan zet ik traditioneel iets op zout
    PREMIUM
    Column Ellen Willems

    Vandaag stond er ijs op de autoruit, dan zet ik traditio­neel iets op zout

    Een plank in de keuken is een rariteitenkabinet geworden. Met daarop bijvoorbeeld de eerste fles zelfgemaakte tabasco. Twee weken stond deze pot op het aanrecht, het deksel een beetje open, zodat ik het knetteren van de pepers op afstand kon horen. Ik heb het gezeefd en het heeft maanden in een afgesloten flesje in de koeling staan rijpen. Het ruikt ook goed, maar ik durf het niet te eten.

Columns