Ellen Willems
Volledig scherm
PREMIUM
Ellen Willems © Jan Ruland van den Brink

De uitleg van concepten in de horeca schiet volledig door; de kok kookt en ik eet lijkt me voldoende

Goedenavond, zegt de bediening vrolijk aan tafel. Ze schenkt een glas wijn in. Of we ook water bij het eten willen? Ja, goed idee. Maar gewoon een karaf vullen zit er niet in.

8 reacties

 • Sven Hogenbirk

  3 maanden geleden
  Het kan misschien aan mij en aan mijn tafelgenoten gelegen hebben.. Maar met het begrip 'concept' gaat over, enkel en alleen, over de bediening aan tafel en niet over de menukaart. We waren eens bij een restaurant waar wij alleen 'iets' konden bestellen via een 'tablet'...Dus geen rondlopend personeel. Toen 1 van ons daar een opmerking daarover maakte was zijn reactie..."Ja nou en?"
 • Hans Smit

  3 maanden geleden
  In Frankrijk kregen we ooit eens brood met algen en zeewier er in verwerkt. Gewoon als entree en bijgerecht, zoals dat hoort met stokbrood in het land. Geweldige ervaring! Zo bijzonder en lekker! Maar het wondertje werd gewoon gepresenteerd als 'brood met algen en zeewier'. Klaar. Niks concept. Gewoon. Helder!
 • Eric Schuurman

  3 maanden geleden
  En zo is het. Ooit at ik bij de Chinees in Oosterbeek. Kwam ik binnen, vroeg die vrouw: "Bent u bekend met ons concept...?" Ik:"Concept...? Ik wil geen concept! Babi Pangang! Dat wil ik. Met je concept!"
 • Wil Kaap

  3 maanden geleden
  Van die nieuwe concepten in de horeca krijg ik vaak lachbuien. Oude wijn in nieuwe zakken. Het grote nieuws is altijd dat er een stevig prijskaartje aanhangt. Bij dat soort zaken blijf ik dan ook weg.
 • Carin Thomassen

  3 maanden geleden
  Tis mode om ongare groenten erbij te serveren. Proef de natuur, misschien door het zand wat nog aan de rauwe kleeft. Als je niet van koken houd, begin dan geen restaurant. Het enige wat met grote zwier wordt gepresenteerd is de rekening.