Volledig scherm
PREMIUM
© shutterstock

De wolf zal ons goed doen

ColumnEen chi huahua met een kerstmuts en een labradoedel onder de kerstboom. De foto's van onze honden als een soort speelgoedbeesten komen rond de feestdagen weer voorbij.

Met het domesticeren van de wolf heeft de huishond een derde van zijn hersencapaciteit verloren, zegt Midas Dekker. Hij noemt onze huishonden een gedegenereerd stukje natuur. Mijn hond, die qua uiterlijk heel dicht bij een witte wolf komt, is een zeer dierbare vriend. Het voelt geamputeerd als hij niet om me heen is. Maar als hij een van de kippen opjaagt, krijgt hij op zijn mieter. De gourmetschotel van het aanrecht stelen is helemaal not done. En daarmee is hij ook verworden tot een sofawolf. 

  1. Vandaag stond er ijs op de autoruit, dan zet ik traditioneel iets op zout
    PREMIUM
    Column Ellen Willems

    Vandaag stond er ijs op de autoruit, dan zet ik traditio­neel iets op zout

    Een plank in de keuken is een rariteitenkabinet geworden. Met daarop bijvoorbeeld de eerste fles zelfgemaakte tabasco. Twee weken stond deze pot op het aanrecht, het deksel een beetje open, zodat ik het knetteren van de pepers op afstand kon horen. Ik heb het gezeefd en het heeft maanden in een afgesloten flesje in de koeling staan rijpen. Het ruikt ook goed, maar ik durf het niet te eten.

Columns