Volledig scherm
PREMIUM
Ellen Willems © Jan van den Brink

Een meter leverworst

columnEen meter leverworst gaat er geregeld door heen. Niet bij mij, maar bij een goede kennis. De worst wordt gehaald bij de groothandel met een grote pot Amsterdamse uien. Bij nachtelijke filmmomenten gaat de worst in plakken in een soepbord. Eerst met de prikker een ui uit de pot vissen en dan een meer dan duimdikke plak erbij schuiven, is het credo. Ik gruwel alleen al van het verhaal.

Ik eet zeker wel worst. Een gedroogde variant bij een biertje of een braadworst op een broodje met zuurkool en mosterd. Maar leverworst eet ik niet. Leverworst bestaat uit gemalen lever en restvlees afkomstig van het varken. Dat klinkt gewoon niet lekker.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Vandaag stond er ijs op de autoruit, dan zet ik traditioneel iets op zout
    PREMIUM
    Column Ellen Willems

    Vandaag stond er ijs op de autoruit, dan zet ik traditio­neel iets op zout

    Een plank in de keuken is een rariteitenkabinet geworden. Met daarop bijvoorbeeld de eerste fles zelfgemaakte tabasco. Twee weken stond deze pot op het aanrecht, het deksel een beetje open, zodat ik het knetteren van de pepers op afstand kon horen. Ik heb het gezeefd en het heeft maanden in een afgesloten flesje in de koeling staan rijpen. Het ruikt ook goed, maar ik durf het niet te eten.

Columns