Volledig scherm
PREMIUM
Ellen Willems © Jan van den Brink

Een meter leverworst

columnEen meter leverworst gaat er geregeld door heen. Niet bij mij, maar bij een goede kennis. De worst wordt gehaald bij de groothandel met een grote pot Amsterdamse uien. Bij nachtelijke filmmomenten gaat de worst in plakken in een soepbord. Eerst met de prikker een ui uit de pot vissen en dan een meer dan duimdikke plak erbij schuiven, is het credo. Ik gruwel alleen al van het verhaal.

Ik eet zeker wel worst. Een gedroogde variant bij een biertje of een braadworst op een broodje met zuurkool en mosterd. Maar leverworst eet ik niet. Leverworst bestaat uit gemalen lever en restvlees afkomstig van het varken. Dat klinkt gewoon niet lekker.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Columns