Ei-tosti is een vinding in de ‘coronavakantie’

Wel eens een eit-tosti gegeten? Het  begint met een witte boterham waar je een vierkant raam in snijdt. Het ‘venster’ bewaar je. Op de randen smeer je aan beide zijden boter, je bakt deze in de pan en tikt in het venster een eitje. 

Ellen Willems.
Volledig scherm
Ellen Willems. © Jan Ruland van den Brink

Als dat ei enigszins gegaard is, plak je het binnenwerk ingesmeerd met hete saus op het ei, bakt het nog even aan beide zijden, en klaar.

Met drie pubers in huis gaat het vooral over wat we nu gaan eten en hoe laat de volgende maaltijd is. Met drie pubers met  ‘coronavakantie’ is dat verdriedubbeld.

Lamlendighendig leidt gelukkig ook vaak tot creativiteit, dus hier is de tomatensaus geperfectioneerd, zijn inmiddels pannenkoeken met kokos gebakken en worden de smoothies iedere dag ingenieuzer. 

Nadelen? De keuken is voortdurend ontploft, plakkerig en vettig. Het meurt hier vanaf het middaguur naar een pannenkoekenrestaurant zonder afzuiging.

En dat verrekes dure stukje bio-dynamische kaasje voor bij de wijn vanavond is gesmolten in een stapel ei-tosti's.  

Columns