Volledig scherm
PREMIUM
'Het zit in een plastic bakje, ik vermoed van de plaatselijke Chinees.’ © helene schenk

Groots geschenk

ColumnHet zit in een plastic bakje waar voorheen Griekse salade in zat van de supermarkt. Een ander bakje, ik vermoed van de plaatselijke Chinees, is afgedekt met een stukje aluminiumfolie. Daarboven op liggen een mooi grijsgroen blad van een vetplantje en drie geplukte roze bloemetjes. Als een mooi stilleven en versiering van het geschenk.

Ik kan toch niet met lege handen aankomen, zegt hij. De bakkebaarden nog iets grijzer dan voorheen, de twinkeling in zijn ogen nog altijd daar en de omhelzing zoals altijd hartelijk en gemeend.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Vandaag stond er ijs op de autoruit, dan zet ik traditioneel iets op zout
    PREMIUM
    Column Ellen Willems

    Vandaag stond er ijs op de autoruit, dan zet ik traditio­neel iets op zout

    Een plank in de keuken is een rariteitenkabinet geworden. Met daarop bijvoorbeeld de eerste fles zelfgemaakte tabasco. Twee weken stond deze pot op het aanrecht, het deksel een beetje open, zodat ik het knetteren van de pepers op afstand kon horen. Ik heb het gezeefd en het heeft maanden in een afgesloten flesje in de koeling staan rijpen. Het ruikt ook goed, maar ik durf het niet te eten.

Columns