PREMIUM
Het begon met een knabbeltje her en der... iets vreet aan mijn koolbladeren
COLUMNIets vreet aan mijn koolbladeren. Het begon met een knabbeltje her en der. Dat is prima, ik wil best delen met mijn omgeving, is het credo.
Delen per e-mail
Maar het wordt snel meer dan een hapje hier en daar. Het zaaibed met de bladgewassen staat vol met fraaie slakroppen en ook de tuinbonen zitten mooi in de bloesem.
Gratis onbeperkt toegang tot Showbytes? Dat kan!
Log in of maak een account aan en mis niks meer van de sterren.Lees Meer
-
PREMIUMColumn Ellen Willems
Smac speelt sinds een week de hoofdrol in een ‘exclusief’ gerecht in China
Elleboogjes, een zak gesneden groenten, een zakje macaronikruiden en als kers op de taart een blik Smac. Kennen jullie deze ook nog? Zo’n hoog Unox-blik met absurd scherpe randjes met daarin gekookte varkensschouder met zout, water en suiker. Ik heb het al dertig jaar niet meer gegeten en ben ook niet van plan dat te veranderen. Maar het bestaat dus nog. -
PREMIUMCOLUMN Ellen Willems
Appie, stop alsjeblieft met de mini-huisjes en doe wat je ons belooft
Het waren in 2018 de letterlijke woorden van een woordvoerder van supermarktgigant Albert Heijn. Ik sprak hem toen over de Hamsterbollies, gratis weggeefbolletje gevuld met plastic balletjes, die in groten getale in vuilnisbakken en hondenmagen verdwenen. -
PREMIUMColumn Ellen Willems
De dark side
‘Mama is overgelopen naar de dark side.’ Het gaat over het avondeten waar vandaag wederom geen vlees aan is toegevoegd. Wel een ei overigens, maar dat telt niet, aldus de mannentieners. -
PREMIUMColumn
Hij werkt bij het groenbeheer, maar eigenlijk beheert hij stoeptegels
Een bosmaaier is zijn gereedschap. Zo'n lange steel met onderaan een ronddraaiend mes. Het geeft een gekmakend zoemend geluid. Alsof je net een tiental wespennesten hebt verstoord. Maar daar heeft hij dan weer geluidsbeschermers voor op. -
PREMIUMColumn Ellen Willems
Vandaag stond er ijs op de autoruit, dan zet ik traditioneel iets op zout
Een plank in de keuken is een rariteitenkabinet geworden. Met daarop bijvoorbeeld de eerste fles zelfgemaakte tabasco. Twee weken stond deze pot op het aanrecht, het deksel een beetje open, zodat ik het knetteren van de pepers op afstand kon horen. Ik heb het gezeefd en het heeft maanden in een afgesloten flesje in de koeling staan rijpen. Het ruikt ook goed, maar ik durf het niet te eten.
-
PREMIUMColumn
Nachtvorst
Ik duik dieper in mijn jas. Het rondje met de hond ’s avonds, laat perfect voelen dat het nog lang geen zomer is. Overdag begin je dik ingepakt met trui, vest en stiekem het liefst een muts en in de middag sta je onder een blauwe lucht in een hempje je armen in te smeren met zonnebrandcrème. -
PREMIUMColumn
Piepersbedrog
De krieltjes van ons land zijn ietsje duurder dan de aardappels. Logisch, want die krieltjes zijn met de hand uit de kratten grote aardappels gevist. Want voor wie het niet doorheeft: een krieltje is geen ander soort aardappel, maar gewoon een klein gebleven aardappeltje. Een klein, jong aardappeltje met een nog niet zo ontwikkelde schil. -
PREMIUMColumn
Groots geschenk
Het zit in een plastic bakje waar voorheen Griekse salade in zat van de supermarkt. Een ander bakje, ik vermoed van de plaatselijke Chinees, is afgedekt met een stukje aluminiumfolie. Daarboven op liggen een mooi grijsgroen blad van een vetplantje en drie geplukte roze bloemetjes. Als een mooi stilleven en versiering van het geschenk.
0 reacties