Kaaskar met egard

ColumnHet vuur is al uren aan. Ik ben aan m’n vijfde glas wijn toe en aan het zesde gerecht. Heerlijk allemaal, maar het is zo warm gestookt in dit restaurant dat ik niet ontkom aan warme rode wangen en af en toe een onderdrukte gaap.

Het is een diner waarbij inhoud en lengte onbekend zijn. Geen idee hoeveel gangen we nog gaan beleven, maar ik kijk toch best een beetje uit naar het dessert. Ik word hier als een prinses behandeld, maar iets met frissigheid op het bord en misschien sowieso wat koelte, zou wel passen.

  1. Vandaag stond er ijs op de autoruit, dan zet ik traditioneel iets op zout
    PREMIUM
    Column Ellen Willems

    Vandaag stond er ijs op de autoruit, dan zet ik traditio­neel iets op zout

    Een plank in de keuken is een rariteitenkabinet geworden. Met daarop bijvoorbeeld de eerste fles zelfgemaakte tabasco. Twee weken stond deze pot op het aanrecht, het deksel een beetje open, zodat ik het knetteren van de pepers op afstand kon horen. Ik heb het gezeefd en het heeft maanden in een afgesloten flesje in de koeling staan rijpen. Het ruikt ook goed, maar ik durf het niet te eten.

Columns