Kaasparadijs

Column'Goed eten hier.' 'Prima pizza's voor de kinderen en voor de volwassenen wat culinairders.' 'De pastagerechten zijn geweldig. Lekkere frietjes.' 'Jammer dat je het sanitair ruikt op het terras, maar verder een prima bar.' 'Zelf frikandellen verkrijgbaar bij de campingwinkel.'

Het is weer zover. Waar gaan we heen in de zomervakantie? Na een paar jaar Alpen, Zweden en Slovenie is het wel weer tijd voor de mediterranea vinden we allemaal. Want dat staat gelijk aan zonnig weer en goed eten. Toch?

Ik ben niet anders dan de rest van Nederland en schuim alle websites van vakantiehuizen en campings en natuurhuisjes af. Het moet voldoen aan een behoorlijke checklist. Geschikt voor 5 personen, niets massaals, hondvriendelijk en een zwembad. Ja, het is nog vrij, juich ik. Dan gaan we dieper in op de aangeboden onderkomens. Of eigenlijk, op wat anderen vinden van de faciliteiten. 

Quote

Alles is omschreven, tot aan het humeur van de campingei­ge­naar aan toe

Alles komt aan de orde in vakantiereviews. Van harde matrassen in Frankrijk, tot teveel pubers tot een gebrek aan animatie voor de kleuters tot teveel animatie voor de kleuters. Alles is omschreven, tot aan het humeur van de campingeigenaar aan toe. Maar bijna niemand heeft het over voedselvoorziening op de camping. Veel verder dan broodservice in de ochtend komt het niet. 

Maar we gaan toch naar Zuid-Europa? Kom op, zeg. Ik wil geen vakantieplek met enkel diepvriespizza's. Denk je nu echt dat die Fransen dat zelf ook eten? Menig campingeigenaar lacht zich een breuk om wat wij Hollanders voor eten aanzien op vakantie. Terwijl hij 20 diepvriespizza's met salami in de oven schuift, draait hij zijn stukje rundvlees nog eens om. 

We hebben wat op het oog. In ieder geval een week in de buurt van Roquefort. Inderdaad, dat klinkt als het kaasparadijs. Geen idee of we dat ook nog vinden bij Zuid-Franse temperaturen in hoogzomer, maar dat gaan we ondervinden. Ook heb ik een paar nachten vastgelegd in Bourgogne, waar we alvast de wijn kunnen inslaan voor in dat kaasparadijs. Dat zit dus alvast goed.

Columns