Kerstmenu voor dummies

Column Ellen WillemsOf ik een menu wil maken. Inderdaad, voor de kerstdagen, maar dan wel voor mensen die niet kunnen koken. En dan bedoelen ze mensen die echt niet kunnen koken. Een kerstmenu voor dummies, is de werktitel.

Voor wie een gebakken ei het hoogst haalbare is, zeg maar. Als ik dat hoor, vraag ik me altijd weer af wat voor ei het is. Dat zullen in veel gevallen ook niet de verrukkelijke omeletjes zijn in de Franse stijl: baveuse, dus nog een beetje zacht van binnen, maar verder mooi gaar, maar niét bruin. Nee, ik vrees dat dat te hard gebakken spiegeleieren zijn met harde randjes aan de buitenkant en nog glibberig wit drel aan de binnenkant.

  1. Vandaag stond er ijs op de autoruit, dan zet ik traditioneel iets op zout
    PREMIUM
    Column Ellen Willems

    Vandaag stond er ijs op de autoruit, dan zet ik traditio­neel iets op zout

    Een plank in de keuken is een rariteitenkabinet geworden. Met daarop bijvoorbeeld de eerste fles zelfgemaakte tabasco. Twee weken stond deze pot op het aanrecht, het deksel een beetje open, zodat ik het knetteren van de pepers op afstand kon horen. Ik heb het gezeefd en het heeft maanden in een afgesloten flesje in de koeling staan rijpen. Het ruikt ook goed, maar ik durf het niet te eten.

Columns