Volledig scherm
PREMIUM
Ellen Willems. © Jan van den Brink

Snackkomkommer

column'Heb jij geen man?' De vraag komt vanaf de andere kant van het gaas . Je zou het kunnen opvatten als een directe poging om te achterhalen of een versierpoging op zijn plek is. Maar dit is niet de kroeg, dit is een moestuincomplex. En ik ben hier nieuw, ben geen man en ook niet met pensioen. Dat is even wennen.

De buurman op rechts pakt zijn schop en schept in de grond van zijn eigen tuin. Omspitten moet ik die 200 vierkante meter, zegt hij nog eens, terwijl hij van de voorkant van mijn tuin naar achter wijst. En, eigenlijk niet ik, vind hij, maar mijn man en anders een zoon.  

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Hoopje blad
    PREMIUM
    Column Ellen Willems

    Hoopje blad

    De egel leeft nog. Maar de enorme snee aan de zijkant van zijn stekellijf ziet er ernstig uit. Levensbedreigend, zo’n steek met een riek, blijkt een kwartier later, als het dier dood in de tuin ligt. De aanstichter was op internet nog aan het zoeken wat de beste remedie is voor een egel met een oorlogswond. Maar hij kan nu een schop zoeken en het beest begraven. De kinderen leggen er een bult bladeren bovenop. Want daar houden egels van, hadden ze op school geleerd.

Columns