Strijd tegen de dikke kont

ColumnCappuccino met magere geklopte melk en wat cacaopoeder en één blokje pure chocolade. Echt, het staat in het menu van een bekende Nederlander die bekendstaat om haar spelshowpresenteertalent en haar strijd tegen een dikke kont.

Dat hierboven was dus het tussendoortje. De lunch bestaat uit één opgewarmde meergranen tortilla besmeerd met dun laagje Philadelphia-light en vier dunne plakjes kipfilet, wat ijsbergsla, een paar uiringetjes, wat dunne paprikareepjes en een lepeltje tacosaus uit een potje, twee volkoren crackers met rookvlees met een beetje pittige mosterd en kiemgroente en één glaasje karnemelk. Met als kanttekening het commentaar van de huisdiëtist dat ze best een sneetje brood mag nemen, in plaats van de crackers dan, zodat haar ‘jodiumintake ook wat hoger is’.

  1. Vandaag stond er ijs op de autoruit, dan zet ik traditioneel iets op zout
    PREMIUM
    Column Ellen Willems

    Vandaag stond er ijs op de autoruit, dan zet ik traditio­neel iets op zout

    Een plank in de keuken is een rariteitenkabinet geworden. Met daarop bijvoorbeeld de eerste fles zelfgemaakte tabasco. Twee weken stond deze pot op het aanrecht, het deksel een beetje open, zodat ik het knetteren van de pepers op afstand kon horen. Ik heb het gezeefd en het heeft maanden in een afgesloten flesje in de koeling staan rijpen. Het ruikt ook goed, maar ik durf het niet te eten.

Columns