Columniste Ellen Willems houdt zelf kippen.
Volledig scherm
PREMIUM
Columniste Ellen Willems houdt zelf kippen. © Bert Jansen/Jan Ruland van den Brink

Veertig cent voor een ei van een kip die leeft in een mobiele caravan, is niet zo absurd

column ellen willemsHet klinkt als tumult. Een vrouw met een hoge stem praat druk en steeds harder. Ze staat met een doosje van zes eieren in haar hand tussen de kolen en bieten in de winkel. Als ze me ziet, haalt ze diep adem en begint haar betoog.

5 reacties

 • Dirk de Vries

  3 weken geleden
  Ik snap de 40 cent helemaal. Maar eieren wordt op deze manier wel iets voor mensen met een beter gevulde portemonnee. En zo gaat het met als ons voedsel. In rap tempo.
 • Andre Eggerding

  3 weken geleden
  Geïmporteerd voedsel zal in de toekomst goedkoper zijn dan in Nederland geproduceerd voedsel. De Nederlander is gedwongen om voor het goedkoopste te gaan.
 • Eric Schuurman

  3 weken geleden
  Aan kwaliteit en diervriendelijkheid hangt een prijskaartje. Als de klager in kwestie daar een probleem mee heeft, koopt ze haar eitjes lekker bij de goedkoopste prijsvechter. Zeurkous.
 • Wim Ter Vrugt

  3 weken geleden
  Op deze manier kippen houden lijkt prachtig, maar één Euro per ei zou nog lang niet genoeg zijn. En hoe zal de kip zich voelen bij nat en koud weer? En voor hoeveel van de bijna 18 miljoen Nederlanders is er dan een eitje? Alleen voor mensen met 2X modaal? Met nu al 1,3 miljoen gezinnen die nu al niet weten hoe ze het financieel moeten redden? Het is een schande dat u deze manier van voedsel voortbrengen propageert, terwijl u dient te beseffen, dat veel mensen niet verder denken en dat dit kan.
 • Ankie Bronckhorst

  3 weken geleden
  15 cent is veel te weinig en 40 cent is behoorlijk veel. 30 cent zou ik redelijk vinden voor dergelijke eieren. Duur voer hoef je ook niet te betalen, immers scharrelen ze hun eigen kostje bij elkaar.