Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Zweterige fromager

De man is rood aangelopen. Maar niet alsof dat net is gebeurd vanwege een inspanning. Meer rood aangelopen alsof het zijn permanente verhitte en ongemakkelijke staat is. Langs zijn donkere, golvende haardos en boven zijn lip parelen kleine druppels zweet. Hij veegt zijn zweetsnor en knikt als hij me zijn winkel ziet binnen stappen. De glimlach doet er even over om door te breken.

Ik heb, in tegenstelling tot hem, zin in onze ontmoeting. Ik ben die ochtend fris opgestaan in de tent, die tegen een koele bergwand in de Pyreneeën staat. En nu ga ik in het dorp brood halen bij de boulangerie. En naar de fromagerie dus, die ook veel worsten heeft.

  1. Hoopje blad
    PREMIUM
    Column Ellen Willems

    Hoopje blad

    De egel leeft nog. Maar de enorme snee aan de zijkant van zijn stekellijf ziet er ernstig uit. Levensbedreigend, zo’n steek met een riek, blijkt een kwartier later, als het dier dood in de tuin ligt. De aanstichter was op internet nog aan het zoeken wat de beste remedie is voor een egel met een oorlogswond. Maar hij kan nu een schop zoeken en het beest begraven. De kinderen leggen er een bult bladeren bovenop. Want daar houden egels van, hadden ze op school geleerd.

Columns