1,7 miljoen? Grote flauwekul, zeggen woonwagenbewoners in Enschede

videoENSCHEDE - Twintig nieuwe plekken voor woonwagens zou de gemeente bijna 2 miljoen euro kosten. Dat zegt wethouder Jeroen Diepemaat. Grote flauwekul, zeggen woonwagenbewoners. „De plaatsen liggen er al.”

Herman Hendriks trekt wat takken opzij. Daar, in het struikgewas op de hoek van de Ter Kuilestraat en de Twekkeler Es, liggen alle aansluitingen klaar voor zes woonwagens, zegt hij. Want die stonden er ooit. „Riool, stroom, gas, dat ligt hier allemaal nog. Ze moeten alleen de bomen kappen en bestraten. Dan kunnen we hier binnen een maand of acht staan. En het kost geen 1,7 miljoen. Dat is lullificatie.” 

  1. Arjan Derksen is de nieuwe chef van de Twentse recherche: ‘Je eerste moordzaak sta je niet bij stil’
    PREMIUM

    Arjan Derksen is de nieuwe chef van de Twentse recherche: ‘Je eerste moordzaak sta je niet bij stil’

    HENGELO - Toen hij eerste kerstdag uit bed werd gebeld over de moord op Chantal de Vries in Hengelo, besefte recherchechef Arjan Derksen niet meteen dat hij voor het eerst verantwoordelijk was voor een moordonderzoek. „Daar sta je niet bij stil. Als het gebeurt, wil je gewoon zo goed mogelijk je werk doen.” Inmiddels heeft hij een goed beeld van Twentse onderzoeken naar zware misdaad.