106 Twentenaren liggen na een positieve coronatest in het ziekenhuis.
Volledig scherm
106 Twentenaren liggen na een positieve coronatest in het ziekenhuis. © Cees Elzenga / hetoog.nl

106 Twentenaren in het ziekenhuis met coronabesmetting

ENSCHEDE - Er zijn tot nu toe 106 Twentenaren in het ziekenhuis opgenomen na een besmetting met het coronavirus. Dat blijkt uit cijfers die het RIVM dinsdagmiddag bekendmaakte. Relatief de meeste ziekenhuispatiënten komen uit de gemeente Borne.

In absolute aantallen komen de meeste patiënten uit Enschede, blijkt uit berekening van deze krant op basis van de gegevens van het RIVM. 24 inwoners van die gemeente zijn na een positieve coronatest in het ziekenhuis beland. Daarna volgt Dinkelland, met elf besmette ziekenhuispatiënten.

Het aantal patiënten dat in ziekenhuizen ligt verandert snel. Zo werd eerder nog bekendgemaakt dat het aantal ziekenhuisopnames maandagmiddag op 99 lag. Niet bekend is hoeveel van de patiënten op de intensive care liggen, in welke ziekenhuizen ze verblijven en hoeveel patiënten er inmiddels weer hersteld zijn.

Relatieve aantallen

De cijfers die het RIVM publiceert zijn relatief, en doorberekend naar het aantal patiënten per 100.000 inwoners. Omdat er in Borne veel minder mensen wonen dan in Enschede, komen daar relatief gezien de meeste ziekenhuispatiënten vandaan.

In Wierden wonen de minste mensen die tot nu toe na een positieve coronatest in het ziekenhuis belandde: 'slechts’ twee. Bekijk in onderstaande tabel hoeveel ziekenhuispatiënten er uit alle Twentse gemeenten komen.

Aantal Twentse ziekenhuispatiënten per gemeente

Almelo - 8 patiënten
Borne - 10 patiënten
Dinkelland - 11 patiënten
Enschede - 24 patiënten
Haaksbergen - 4 patiënten
Hellendoorn - 3 patiënten
Hengelo - 6 patiënten
Hof van Twente - 8 patiënten
Losser - 2 patiënten
Oldenzaal - 8 patiënten
Rijssen-Holten - 8 patiënten
Tubbergen - 7 patiënten
Twenterand - 5 patiënten
Wierden - 2 patiënten

 1. Toegewijde huisvriend (30) uit Enschede wordt verdacht van misbruik slapende kinderen: ‘hoe zwart is je geest’
  PREMIUM

  Toegewijde huisvriend (30) uit Enschede wordt verdacht van misbruik slapende kinderen: ‘hoe zwart is je geest’

  ENSCHEDE/ALMELO - Johan M. (30) is een goede huisvriend en scoutingleider die zich op een moeilijk moment met veel liefde en toewijding ontfermt over de nog jonge kinderen van een Enschedees gezin in moeilijkheden. Tenminste, zo lijkt het. Want als zijn vriendin eind mei vorig jaar een USB-stick in zijn broekzak vindt blijkt deze vol te staan met foto-en filmopnamen waarop M. de in diepe slaap verkerende kinderen van het gezin misbruikt. Als het aan officier van justitie Eddie Leunk ligt maakt de rechtbank korte metten met M.. Hij eist een gevangenisstraf van 4 jaar waarvan 1 jaar voorwaardelijk.
 2. Overvallers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraffen voor beide daders

  Overval­lers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraf­fen voor beide daders

  ALMELO/ENSCHEDE - Djo E. (22) uit Enschede is veroordeeld tot een celstraf van 20 maanden waarvan 4 voorwaardelijk omdat hij op 2 januari dit jaar een pizzakoerier beroofde in zijn woonplaats. Ook moet E. nog een openstaande voorwaardelijke celstraf van drie maanden uitzitten. Voor mededader Ariel M. (20) waren de Almelose rechters milder, hij kreeg 10 maanden jeugddetentie waarvan 167 dagen voorwaardelijk.