Jeangu Macrooy, hier in de Plechelmuskerk in Oldenzaal, zette ooit carrièrestappen op het Booster Festival.
Volledig scherm
Jeangu Macrooy, hier in de Plechelmuskerk in Oldenzaal, zette ooit carrièrestappen op het Booster Festival. © Cees Elzenga / hetoog.nl

Aanstormend poptalent krijgt tóch de kans om ontdekt te worden tijdens Booster, online in Enschede

ENSCHEDE -  Jeangu Macrooy speelde er, Tricklebolt, Lovers & Lions en A Mili. Goed nieuws dus dat nieuw talent uit de regio zaterdag tóch een podium krijgt op het Booster Festival. 

Dé plek waar nieuw Oost-Nederlands talent een podium krijgt en kennis op kan doen van de wereld van de popmuziek, was al afgelast en verplaatst naar 2021. Zaterdag 4 april hebben de 56 aanstormende poptalenten toch de kans gehoord en gezien te worden. 

Popindustrie

Op 4 april komt de crème de la crème van de Nederlandse popmuziek dan wel niet naar Enschede voor de Muzikantendag, Conferentie en ’s avonds het Showcasefestival, maar naar boosterfestival.nl. Op de conferentie zijn ‘s middags bezoekers uit de lokale én landelijke muziekindustrie aanwezig. En er zijn workshops, seminars en demospreekuren. 

Festivals

Talentenscouts zijn er om kennis te maken met muziek, mee te netwerken en om kennis van op te doen. Tussen de talentenscouts zitten professionals uit de Nederlandse pop-industrie: muziekprogrammeurs van radiostation 3FM, boekers van grote festivals/podia en managers.

Lovers & Lions

’s Avonds staan de acts die over een tijdje misschien wel de grote podia bestormen, op het programma. Acts die voorheen op Booster speelden: Jeangu Macrooy, Mr. Weazley, Tricklebolt, Lovers & Lions, A Mili en No Wow.

De showcase duurt van 19 tot 23 uur, ook voor publiek te volgen via boosterfestival.nl. De kans dat er een afterparty komt is aanwezig. Meer informatie: Facebook.

 1. Toegewijde huisvriend (30) uit Enschede wordt verdacht van misbruik slapende kinderen: ‘hoe zwart is je geest’
  PREMIUM

  Toegewijde huisvriend (30) uit Enschede wordt verdacht van misbruik slapende kinderen: ‘hoe zwart is je geest’

  ENSCHEDE/ALMELO - Johan M. (30) is een goede huisvriend en scoutingleider die zich op een moeilijk moment met veel liefde en toewijding ontfermt over de nog jonge kinderen van een Enschedees gezin in moeilijkheden. Tenminste, zo lijkt het. Want als zijn vriendin eind mei vorig jaar een USB-stick in zijn broekzak vindt blijkt deze vol te staan met foto-en filmopnamen waarop M. de in diepe slaap verkerende kinderen van het gezin misbruikt. Als het aan officier van justitie Eddie Leunk ligt maakt de rechtbank korte metten met M.. Hij eist een gevangenisstraf van 4 jaar waarvan 1 jaar voorwaardelijk.
 2. Overvallers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraffen voor beide daders

  Overval­lers maken pizza margherita buit in Enschede: celstraf­fen voor beide daders

  ALMELO/ENSCHEDE - Djo E. (22) uit Enschede is veroordeeld tot een celstraf van 20 maanden waarvan 4 voorwaardelijk omdat hij op 2 januari dit jaar een pizzakoerier beroofde in zijn woonplaats. Ook moet E. nog een openstaande voorwaardelijke celstraf van drie maanden uitzitten. Voor mededader Ariel M. (20) waren de Almelose rechters milder, hij kreeg 10 maanden jeugddetentie waarvan 167 dagen voorwaardelijk.