Volledig scherm
© ANP

Aantal WW-uitkeringen in Twente sneller omlaag

ENSCHEDE - Het aantal in Twente verstrekte WW-uitkeringen daalde vorig jaar iets sterker dan landelijk. Landelijk was de afname 15 procent, in Twente 15,9 procent. Dat blijkt uit cijfers van het UWV.

Het aantal WW-uitkeringen dat werd verstrekt daalde procentueel het sterkst in Haaksbergen (-30 procent) en Dinkelland (-29 procent). Bij de grote steden valt op, dat het aantal WW-uitkeringen veel sneller daalt in Enschede (-17 procent) dan in Hengelo (-8 procent) en Almelo (-6 procent).

Rijssen-Holten telt minste WW’ers

Procentueel gezien zijn in Rijssen-Holten de minsten inwoners aangewezen op een WW-uitkering (1,4 procent), gevolgd door Tubbergen en Dinkelland (1,6 procent). De meeste WW’ers wonen procentueel gezien in Hengelo (3 procent), Almelo (2,9 procent) en Enschede (2,6 procent).  In heel Twente ligt het percentage WW-uitkeringen gemiddeld op 2,3 procent. Dat is 0,1 procent lager dan het landelijk gemiddelde.

Daling het sterkst in de zorg

In december hadden 7.670 Twentenaren een WW-uitkering. Van de sectoren waarin veel mensen werkzaam zijn was de daling het sterkst in de zorgsector (-38 procent) en de bouw (-20 procent). In de cultuursector daalde het aantal WW-uitkeringen zelfs met 34 procent, maar dan gaat het om enkele tientallen banen in absolute zin.