Volledig scherm
Stockfoto ter illustratie © Getty Images/Image Source

Actieplan tegen geweld rond het voetbalveld in Enschede

ENSCHEDE - De Enschedese voetbalverenigingen hebben vanuit hun Federatie Enschedese Voetbalverenigingen een actieplan ontwikkeld, dat moet leiden tot een betere sfeer op en om de voetbalvelden. Dit gebeurt naar aanleiding van meerdere incidenten in de afgelopen jaren.

Met het manifest 'Voetballen met plezier!' hebben alle verenigingen - ook de Scheidsrechtersvereniging Enschede en Omstreken en FC Twente - afspraken gemaakt over wedstrijden en de bezoeken aan voetbalaccommodaties. 'Door deze aanpak willen de Enschedese verenigingen de negatieve tendens van de voorbije jaren doorbreken en ombuigen naar een duurzaam positief, plezierig, veilig en sportief voetbalklimaat', aldus Sportaal.

Respect

In het manifest staat onder meer dat scheidsrechters altijd met respect worden behandeld. Dat scheidsrechters moeten letten op hun positieve houding en op goed taalgebruik en dat iedereen op een sportcomplex let op zijn verbale en non-verbale gedrag.

Woensdagavond 11 september wordt het manifest 'Voetballen met plezier' door alle betrokkenen ondertekend. De avond wordt geleid door Özcan Akyol, schrijver en columnist en voetballiefhebber.

Poll

Actieplan tegen geweld rond het voetbalveld in Enschede

  • Top! Hopelijk leidt het tot een betere sfeer op en om het veld (22%)
  • Belachelijk dat dit nodig is, iedereen moet gewoon normaal doen (55%)
  • Mooi idee, maar wie gaat dit handhaven? (23%)
1106 stemmen

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede