Volledig scherm
Stockfoto ter illustratie © Getty Images/Image Source

Actieplan tegen geweld rond het voetbalveld in Enschede

ENSCHEDE - De Enschedese voetbalverenigingen hebben vanuit hun Federatie Enschedese Voetbalverenigingen een actieplan ontwikkeld, dat moet leiden tot een betere sfeer op en om de voetbalvelden. Dit gebeurt naar aanleiding van meerdere incidenten in de afgelopen jaren.

Met het manifest 'Voetballen met plezier!' hebben alle verenigingen - ook de Scheidsrechtersvereniging Enschede en Omstreken en FC Twente - afspraken gemaakt over wedstrijden en de bezoeken aan voetbalaccommodaties. 'Door deze aanpak willen de Enschedese verenigingen de negatieve tendens van de voorbije jaren doorbreken en ombuigen naar een duurzaam positief, plezierig, veilig en sportief voetbalklimaat', aldus Sportaal.

Respect

In het manifest staat onder meer dat scheidsrechters altijd met respect worden behandeld. Dat scheidsrechters moeten letten op hun positieve houding en op goed taalgebruik en dat iedereen op een sportcomplex let op zijn verbale en non-verbale gedrag.

Woensdagavond 11 september wordt het manifest 'Voetballen met plezier' door alle betrokkenen ondertekend. De avond wordt geleid door Özcan Akyol, schrijver en columnist en voetballiefhebber.

Poll

Actieplan tegen geweld rond het voetbalveld in Enschede

Actieplan tegen geweld rond het voetbalveld in Enschede

  • Top! Hopelijk leidt het tot een betere sfeer op en om het veld (22%)
  • Belachelijk dat dit nodig is, iedereen moet gewoon normaal doen (55%)
  • Mooi idee, maar wie gaat dit handhaven? (23%)
1103 stemmen

© Newsroom Enschede, de samenwerking tussen TC Tubantia en 1Twente Enschede

  1. Leefbaarheid
    PREMIUM

    Leefbaar­heid

    Woont u in een riant optrekje op Stokhorst? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken over beleggers of huisjesmelkers die de lokale woningmarkt bestormen. Niet alleen omdat de gemiddelde woningwaarde in deze buurt meer dan 4 ton is, maar ook omdat het gemeentebestuur zich ervan heeft verzekerd dat maximaal 1 procent van de woningen gebruikt mag worden voor kamerverhuur. Je moet er toch niet aan denken dat op Stokhorst meer dan vier huizen in handen komen van eem pandjesprins?