Ico Jongerden (tweede van rechts) werd onlangs ontslagen van rechtsvervolging. In een andere zaak ging het openbaar ministerie in hoger beroep. ‘Intimidatie’, vindt Jongerden.
Volledig scherm
PREMIUM
Ico Jongerden (tweede van rechts) werd onlangs ontslagen van rechtsvervolging. In een andere zaak ging het openbaar ministerie in hoger beroep. ‘Intimidatie’, vindt Jongerden. © Leo van Raaij

Activisten Extinction Rebellion staan wederom voor de rechter: ‘Intimidatie’, vinden ze

ALMELO/ENSCHEDE - Wendy uit Enschede is tegenwoordig wat voorzichtiger met wat ze op sociale media zet. Ico uit Almelo filosofeert over hoe het zou zijn, wanneer hij door de politie van huis wordt opgehaald. Toch hebben beiden nooit iets gedaan waarvoor ze zijn gestraft. Ze zijn slachtoffer van het chilling-effect.

  1. Die dronken Facebookfoto of onbeholpen tweet: waarom is gegevens van het internet af krijgen zo moeilijk?
    PREMIUM

    Die dronken Facebookfo­to of onbeholpen tweet: waarom is gegevens van het internet af krijgen zo moeilijk?

    Docent Thijs Poelhekke staat pas twee dagen voor de klas van het Montessori College Twente in Hengelo als hij wordt ontslagen. Reden? Leerlingen hebben Poelhekke gegoogeld en vinden oude maar extreme (vooral seksueel getinte) teksten en afbeeldingen die de voormalig stadsdichter van Raalte op sociale media plaatste. Waarom is het eigenlijk zo moeilijk om je online verleden uit te wissen?
    Hengelo